En annorlunda och fantastisk resa del 1

Följ med Emma från Flygstolens kundtjänst på hennes resa till Island.
Emma
Söndag 29 september: dagen börjar med en stabil frukost för att klara mig länge tills nästa måltid. Jag gör till och med ett par extra mackor och stoppar ner i väskan tillsammans med mitt pass. Dubbelkollar självklart att jag har biljett och plånbok med mig, sedan borstar jag tänderna, packar ner tandkrämen och låser dörren. Såhär börjar nästan alla mina resor. Denna resa känns speciell, inte bara för att det är en resa för jobbet, men också för att jag vet att det jag kommer att få uppleva är saker som jag kanske aldrig får göra igen. Tåget rullar in mot Kastrup och jag känner fjärilarna i magen. Det är gott om tid kvar, som vanligt är jag ute i god tid, och kön både till bagage drop och säkerhetskontrollen är oväntat korta. När jag strosar fram till gatan hör jag sura amerikaner som inte får sittplatser bredvid varandra. Det enda jag kan tänka på är att de ska vara glada att de kommer med flyget och att de är lyckligt lottade som har möjlighet att resa runt i världen. Jag är själv mer än nöjd med min plats vid gången, 24D, som jag lyckats snärja i sista stund när jag checkade in. Tycker verkligen inte om att sitta vid fönstret. Det är så instängt och trångt i regel. Till min stora förtjusning så är det så gott om plats att jag inte ens nästan slår i mina knä i sätet framför. Inte ens när mannen framför mig fäller bak sitt säte. Icelandair ger mig ett positivt intryck från första början. De kommande tre timmarna på flyget till Reykjavik är ganska sega och jag är glad att jag packade med mig några mackor för maten som säljs ombord är kanske inte den mest spännande och precis som all annan flygplansmat är den inte speciellt billig.
Vi landar 10 minuter efter utsatt tid men det gör inget för jag har ändå drygt 45 minuter att spendera. Jag tar ett snabbt varv i tax freen för att spana in utbudet inför hemresan. Jag hittar sedan en skylt till toaletterna och fnissar för mig själv när jag inser att det heter”snyrtingar” på isländska. Det är väl egentligen inget kul, men det roar mig lite åtminstone. Jag tar mig ut genom tullen och letar efter David från ’Visit South Iceland”. Lappen han håller ser inte alls ut som jag tror och det tar verkligen ett bra tag innan jag hittar honom. När vi väntat in resten av gruppen går vi ut till den gröna bussen som ska ta oss runt på Island. Jag kommer genast överens med en tjej från en resebyrå i Stockholm som heter Linda.
Vårt första stopp blir i en mindre ort på södra Island där vi besöker ett café som utifrån inte ser så spännande ut. När vi kommer in möts vi av en fantastisk kvinna som verkligen brinner för det hon gör.
Hon lagar allting som serveras själv och de 6 olika saker hon bjuder oss på smakar ljuvligt efter en lång bilfärd på ett regnigt Island. Inte nog med att hon driver sitt café, hon gör även ljuslyktor, karaffer, fat, skålar med mera av glas helt själv i samma lokal. Första matupplevelsen lovar gott inför resten av resan.
DSCN0142
Bild: Emma Björck
Efter någon timme till i bussen så kommer vi fram till vårt första hotell, Hotel Selfoss. Det är helt okej, men jag blir inte imponerad. Vi möts upp i receptionen efter en liten stund för att gå till en restaurang vid floden, precis på andra sidan gatan. Här bjuds det på 5-rätters och vi får både val, hummersoppa, lamm, lax och en härlig efterrätt. Att smaka val var något jag var nyfiken på och blev någorlunda besviken men samtidigt förvånad. Det var en märklig och oerhört “köttig” konsistens som inte riktigt maskeras helt av chili-marinaden den är dränkt i. Hummersoppan var å andra sidan fantastiskt god och det är något jag utan tvekan kommer att beställa igen! Efter middagen går vi tillbaka till hotellet för att äntligen få sova lite.
Imorgon fortsätter äventyret med det mest isländska som finns, nämligen spa och varma källor.
/Emma
logo
 
 

Lämna din kommentar

Hitta dina flygbiljetter här!

Liknande inlägg

Vad du ska göra under ett par dagar i Bangkok

Färgglada tuk tuks tar sig igenom trafiken, förbi mopeder och taxibilar. Gatuförsäljare försöker sälja sina stekta bananer genom bilfönstren medan förarna tutar otåligt. Den kaotiska trafiken gör dig yr. Men, här i sorlet av bilar, försäljare och trafikanter finns det också rogivande tempel och hemliga små trädgårdar. Välkommen till…

London Eye: Londons bokstavliga höjdpunkt!

Pariserhjulet stannar, du tar dig närmare fönstret och njuter av en vacker utsikt över London . Medan hjulet fortsätter att snurra tar du bilder på både Buckingham Palace och Tower Bridge.  Den hisnande utsikten påminner dig inte om något du tidigare sett.  I den här bloggen…

Kanarieöarna har varit en populär vinterdestination länge . Ögruppen bjuder på fantastiska landskap, spansk kultur och sol året om. Är du sugen på att besöka Kanarieöarna? Vi hjälper dig att hitta rätt ö för dig. Från Teneriffa till Gran Canaria… Kanarieöarnas består av sju huvudöar som alla ligger belägna…

Vad du ska göra under ett par dagar i Bangkok

Färgglada tuk tuks tar sig igenom trafiken, förbi mopeder och taxibilar. Gatuförsäljare försöker sälja sina stekta bananer genom bilfönstren medan förarna tutar otåligt. Den kaotiska trafiken gör dig yr. Men, här i sorlet av bilar, försäljare och trafikanter finns det också rogivande tempel och hemliga små trädgårdar. Välkommen till…

London Eye: Londons bokstavliga höjdpunkt!

Pariserhjulet stannar, du tar dig närmare fönstret och njuter av en vacker utsikt över London . Medan hjulet fortsätter att snurra tar du bilder på både Buckingham Palace och Tower Bridge.  Den hisnande utsikten påminner dig inte om något du tidigare sett.  I den här bloggen…

Kanarieöarna har varit en populär vinterdestination länge . Ögruppen bjuder på fantastiska landskap, spansk kultur och sol året om. Är du sugen på att besöka Kanarieöarna? Vi hjälper dig att hitta rätt ö för dig. Från Teneriffa till Gran Canaria… Kanarieöarnas består av sju huvudöar som alla ligger belägna…

Flygstolen.se använder cookies

Cookies används för flera ändamål. Genom att acceptera ’Alla cookies’ godkänner du vår integritets- och cookiepolicy samt att ta emot icke-funktionella cookies. Genom dessa icke-funktionella cookies kan Flygstolen.se nå dig på andra webbplatser, bland annat baserat på de sidor du har besökt.

Visa detaljer
Alla cookies Nödvändiga cookies