Hit ska du resa i juni

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här har vi samlat några av våra bästa restips för dig som planerar en resa i juni. Oavsett om det är shopping, sightseeing, lata dagar i solen eller en aktiv semester som är av intresse så hittar du garanterat något som passar just dig.
 


>> Hit ska du resa i juli <<


 

Amalfikusten, Italien

Bild på stad längs Amalfikusten, Italien
Därför ska du åka hit: När du väl har besökt Amalfikusten kommer du förstå varför alla talar så gott om regionen. Här möts du av färgglada hus och helt oslagbar utsikt över Medelhavet. Redan under juni har turister börjat leta sig hit, men du undviker den stora mängd som anländer i juli och augusti.
 


Flyg till Neapel fr. 2.031 kr


 

Boston, USA

Bild på staden Boston i USA
Därför ska du åka hit: Sommaren är fantastisk i Boston. Addera till det att staden är känd som ”America’s Walking City”. I juni njuter du av det ultimata vädret för att till fots upptäcka allt som Boston har att erbjuda. Strosa genom någon av de gröna parkerna eller slå dig ner på en uteservering och titta på människorna som passerar.
 


Flyg till Boston fr. 2.768 kr


 

Devon, England

Bild på strand i området Devon i England
Därför ska du åka hit: England är knappast det första du tänker på när du ska planera din solsemester till sommaren. Regionen Devon ligger vackert i landets allra sydligaste delar och erbjuder både breda sandstränder och goda möjligheter för aktivitet. Men här finns också flera mysiga fiskebyar och givetvis gott om klassiska engelska pubar att tillbringa kvällarna på.
 


Flyg till Bristol fr. 2.182 kr


 

Franska rivieran

Bild på by längs Franska rivieran
Därför ska du åka hit: Passa på att njuta av Franska rivieran innan fransmännen själva gör det. I juli börjar landets egen befolkning söka sig söderut till kuststräckan längs Medelhavet. Reser du hit i juni är vädret härligt men du slipper trängas med allt för många turister, vare sig de är utländska eller inhemska. Besök de populära destinationerna Cannes, Nice och St Tropez eller sök dig till mer okända Perpignan, Narbonne, St Maxime eller Fréjus.
 


Flyg till Nice fr. 1.381 kr


 

Grönland

Bild på by med färgglada hus på Grönland
Därför ska du åka hit: Grönland toppar knappast listor över populära resmål och just därför är det spännande att uppleva. I landets centrala delar går solen upp i slutet av maj och går inte ner igen förrän sent i juli. Se till att vara här den 21 juni så kan du vara med när nationaldagen firas med musik, dans, flaggor och tal. Givetvis ska du också ut och upptäcka naturen, känna lugnet och ta in tystnaden som bara störs av ljudet som uppstår när is spricker.
 


Flyg till Grönland fr. 9.215 kr


 

Hong Kong, Kina

Bild på skyskrapor i Hong Kong
Därför ska du åka hit: Under juni (eller egentligen den femte dagen i den femte månaden enligt månkalendern) anordnas Dragon Boat Festival i Hong Kong. I båtar utsmyckade som drakar tävlar lag mot varandra till takten av trummor ombord och människor som hejar på från land. Festivalen bidrar till en härlig stämning i staden och anordnas för att minnas Qu Yuan, som var en kinesisk hjälte och poet.
 


Flyg till Hong Kong fr. 4.075 kr


 

Köpenhamn, Danmark

Bild från Nyhavn i Köpenhamn, Danmark
Därför ska du åka hit: Det finns ingen bättre tid att besöka Köpenhamn än i juni. Nu är temperaturen alldeles perfekt för att avnjuta ett smörrebröd och en kall öl på en uteservering. Ett måste är givetvis att besöka vackra Nyhavn som är en liten hamn i stadens centrala delar, strax intill Kongens Nytorv.
 


Flyg till Köpenhamn fr. 1.344 kr


 

London, England

Bild över London tagen på kvällen
Därför ska du åka hit: Det finns egentligen ingen dålig tid att besöka London. Staden är ett populärt turistmål hela året om. Juni är däremot den månad som har lägst antal regndagar vilken kan vara betryggade när du besöker ett land som brukar omtalas för sitt blöta väder. Medeltemperaturen ligger kring 20 grader vilket passar bra för att utforska staden till fots eller njuta av en picknick i någon av Londons parker.
 


Flyg till London fr. 1.176 kr


 

Machu Picchu, Peru

Bild på Machu Picchu i Peru
Därför ska du åka hit: Det finns en anledning till att Machu Picchu är en av de mest besöka sevärdheterna i världen. Dess läge högt upp i bergen bland molnen ger ett riktigt häftigt intryck. I juni är vädret optimalt med torr luft och vackert ljus. För en oslagbar upplevelse ska du se till att ta dig hit innan dagen gryr så du kan se en av de finaste soluppgångarna någonsin.
 


Flyg till Lima fr. 7.520 kr


 

Mallorca och Menorca

Bild från Macarella på Menorca
Därför ska du åka hit: För många är Mallorca den självklara destinationen för solsemestern. Likt flera andra resmål i Europa är här också något lugnare om du reser i början av sommaren. Det bästa med ön är att du hittar allt från historiska sevärdheter till små fiskebyar och vackra stränder. Om Mallorca är för hektiskt för dig även i juni så är Menorca ett bra alternativ, med betydligt färre turister men lika bra odds för att hitta en härlig sandstrand där du kan njuta av solen.
 


Flyg till Mallorca fr. 1.714 kr | Flyg till Menorca fr. 2.392 kr


 

Mykonos, Grekland

Bild på sandstrand på ön Mykonos i Grekland
Därför ska du åkta hit: Den vackra grekiska ön Mykonos upplever du bäst i juni, innan turisterna flockas här i juli och augusti. Stränderna och restaurangerna är knappast öde, men långt ifrån så fullpackat som de kommer att vara bara några veckor senare. Är du intresserad av öns nattliv så är det lika bra drag i juni som det är under senare delen av sommaren.
 


Flyg till Mykonos fr. 3.111 kr


 

Peking, Kina

Bild från Förbjudna staden i Peking, Kina
Därför ska du åka hit: Reser du till Peking under juni så kan du räkna med varmt väder och inte särskilt stora mängder med turister. Därför är det ofta billigare att besöka Kinas huvudstad denna månad. Dessutom innebär det en stor fördel i form av att du slipper köa till, eller trängas vid, populära sevärdheter som Kinesiska muren och Tiananmen Square.
 


Flyg till Peking fr. 3.390 kr


 

San Francisco, USA

Bild från centrala San Francisco, USA
Därför ska du åka hit: Juni markerar starten på sommaren i San Francisco och är en ypperlig tid att resa hit. Det härliga vädret är tacksamt när du vill gå på sightseeing bland stadens alla sevärdheter. Några du måste pricka av är självklart Golden Gate-bron, det gamla fängelset Alcatraz och en tur till Pier 39. När de branta backarna tagit ut sin rätt är det bara att hoppa på en spårvagn och låta fötterna vila.
 


Flyg till San Francisco fr. 3.852 kr


 

St Petersburg, Ryssland

Bild på katedral i St Petersburg, Ryssland

Därför ska du åka hit: Juni är en fantastisk månad att besöka Rysslands näst största stad. Då anordnas festivaler, båtturer på kanalerna och de välkända ”Vita nätterna”. För många är just de sistnämnda en stor anledning att besöka St Petersburg i juni. Namnet kommer av att stadens nordliga läge gör att solen inte går ner på 3 veckor. Då passar man istället på att festa, gå på teater och träffa vänner och familj.

 


Flyg till St Petersburg fr. 1.679 kr


 

 Venedig, Italien

Bild på en kanal kantad av hus i Venedig, Italien

Därför ska du åka hit: Alla har olika åsikter gällande när man borde besöka Venedig. Några föredrar de milda vindpustarna som kommer med våren medan andra tycker bäst om hösten när antalet turister sjunker drastiskt. I juni har hela staden väckts till liv tack vare det härliga vädret och det finns gott om aktiviteter utöver att åka gondol längs kanalerna.

 


Flyg till Venedig fr. 1.525 kr


 

Zagreb, Kroatien

Bild från centrala Zagreb, Kroatien

Därför ska du åka hit: Under juli är det högsäsong i länderna med kust mot Adriatiska havet, däribland Kroatien. Just därför är juni den i särklass bästa månaden att besöka landet. Det har hunnit bli varmt och skönt men hotellen har ännu inte nått full kapacitet. Kombinera ditt besök i huvudstaden med några dagar längs Medelhavet för en perfekt semester.

 


Flyg till Zagreb fr. 1.313 kr


Lämna din kommentar

Hitta dina flygbiljetter här!

Liknande inlägg

5 läskiga platser att besöka 2020

Halloween och Allhelgonahelgen är runt hörnet! Två traditioner med amerikanskt, respektive svenskt ursprung som firas runt om i landet. Kanske träffar du en häxa på fredagsbussen eller får hembesök av otäcka varelser bärandes på godis och ägg?  Vi bjuder på inspiration med en lista på fem kusliga destinationerna att besöka…

5 unika tips för din långweekend i Lissabon

Vem vill inte åka på en långweekend till Lissabon? Njut av några dagar med sol, kultur och en mysig portugisisk atmosfären. Har du koll på stadens höjdpunkter? I denna blogg berättar vi för dig om de bästa och mest unika sevärdheterna i och runtom Lissabon. Vi lovar,…

De 5 vanligaste frågor om att flyga med en bebis

Förbereder du dig på att resa med ditt lilla knyte i knät när semestern tar vid igen efter Corona? Då rekommenderar vi att du läser denna blogg och informerar dig om vad som gäller när det handlar om att resa med bebisar och barn. Det gäller att vara väl förbered.

5 läskiga platser att besöka 2020

Halloween och Allhelgonahelgen är runt hörnet! Två traditioner med amerikanskt, respektive svenskt ursprung som firas runt om i landet. Kanske träffar du en häxa på fredagsbussen eller får hembesök av otäcka varelser bärandes på godis och ägg?  Vi bjuder på inspiration med en lista på fem kusliga destinationerna att besöka…

5 unika tips för din långweekend i Lissabon

Vem vill inte åka på en långweekend till Lissabon? Njut av några dagar med sol, kultur och en mysig portugisisk atmosfären. Har du koll på stadens höjdpunkter? I denna blogg berättar vi för dig om de bästa och mest unika sevärdheterna i och runtom Lissabon. Vi lovar,…

De 5 vanligaste frågor om att flyga med en bebis

Förbereder du dig på att resa med ditt lilla knyte i knät när semestern tar vid igen efter Corona? Då rekommenderar vi att du läser denna blogg och informerar dig om vad som gäller när det handlar om att resa med bebisar och barn. Det gäller att vara väl förbered.

Flygstolen.se/blogg använder cookies

De används för olika ändamål. Genom att klicka på ”Alla kakor” samtycker du till vårt Integritets- och cookiepolicy och vi kommer att erhålla icke-funktionella cookies. Via dessa icke-funktionella cookies kan Flygstolen.se/blogg interagera med dig på en annan webbplats baserat på de sidor du har besökt.

Visa mer
Alla cookies Nödvändiga cookies