Tusentals öar och sagolika stränder på Filippinerna

Filippinerna är landet för dig som vill uppleva vykortsstränder i verkliga livet. Sola, bada och må gått på en paradisö eller känn storstadspulsen i Manila.


Semesterfavoriten Boracay Island

Boracay har kommit till att bli en stor semesterfavorit för både turister och lokalbefolkningen. Med största sannolikhet lär den fortsätta att vara det många år framåt.


Ön lockar besökare hela året om genom sina vita sandstränder och kristallklara vatten. Men här finns också många olika aktiviteter i form av elddans under nattid, dykning, snorkling, beachvolleyboll och mycket mer. Under sommartid anordnas det dessutom många strandfester.

Billig shopping och bra nattliv i Manila

Manila är staden för dig som gillar liv och rörelse. Här shoppar du billigt och kan festa loss i stadens fartfyllda nattliv. Blir du sugen på lite sol och bad tar du dig enkelt vidare till någon av landets semesterparadis.


Det är inte särskilt svårt att hitta bra shoppingfynd i Manila. I stadens finns flera köpcenter, inte minst i finansdistrikten. Besök SM Mega Mall, Greenhills Shopping Center eller Robinsons Place när du är sugen på storslagen shopping till bra priser. Det finns också en hel del marknader att besöka om du hellre föredrar sådan typ av shopping. Bege dig till gatumarknaderna Binondo, Quiapo eller Baclaran och kom ihåg att pruta ordentligt.


Manila är välkänt för sitt fartfylld nattliv. Det finns tre områden som du ska lägga på minnet när du vill festa loss i staden: Makati City, Quezon City och Manila City. Här är det inte särskilt svårt att hitta en nattklubb som passar just dig, där du kan dansa till fötterna värker.


Läs mer om Manila


Sagolika stränder på landets öar

Filippinerna består av flera tusentals öar som tillsammans skapar ett land som kryllar av vackra paradisstränder. Det bästa är dessutom att merparten av dessa öar inte är bebodda, så det är inte alldeles omöjligt att kunna hitta sin alldeles egen oas.


Vill du prova något mer välkänt så kan du spendera några dagar på den populära ön Boracay som huserar White Beach. Denna är en återkommande favorit på topplistor som utser världens bästa stränder. Även Malapascua är en favorit bland resenärer där du kan sola och bada på vackra Bounty Beach.