Fantastiska Frankrike

Frankrike sägs vad det största turistlandet i världen och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Landet bjuder på otroligt vacker natur, många historiska och kulturella sevärdheter samt härliga resmål för sommarens solsemestrar.

Paris - en av världens mest besökta städer

Reser du till Paris får du uppleva en av Europas bästa storstäder när det gäller shopping, mat och nattliv. Dessutom kryllar staden av sevärdheter och upplevelser. Två måsten är ju Eiffeltornet och Triumfbågen. Besöker du staden för första gången kan det vara en bra idé att åka med de klassiska Hop-on Hop-off-bussarna där du själv väljer när du vill stiga av och på.


Om du reser med barn kan det vara väl värt att ta sig drygt 3 mil öster och centrala Paris till Disneyland. Detta är den mest besökta nöjesparken i hela Europa och ett säkert kort när det gäller roliga aktiviteter för hela familjen.


Köp biljetter till Paris sevärdheter

Bila längs Franska Rivieran

Kuststråket längs Medelhavet är välkänt för sin härliga atmosfär och vackra orter. För bästa upplevelse bör du hyra en bil och följa kusten. Här bjuds du på fantastiska miljöer med stora kontraster.


Varför inte stanna till i en liten fiskeby och äta genuin fransk mat på den lokala restaurangen? Är du mer för lyx och flärd ska du istället bege dig till St Tropez eller Monaco och njuta av ett glas bubbel med passande tilltugg medan du imponeras av de pampiga båtarna i hamnen.Boka hyrbil

Besök världskända vinregioner

Frankrike är utan tvekan ett av de allra viktigaste länderna när det kommer till att producera vin. Hör görs några av världens främsta röda, vita och mousserande viner i ett flertal olika regioner som specialiserat sig på särskilda druvor.


Alsace är perfekt om du uppskattar riesling och pinot blanc. Är du istället mer för röda viner bör du besöka Bordeaux som odlar mycket merlot och cabernet sauvignon. Champagne talar givetvis för sig själv och lockar turister som älskar den mousserande drycken.


Boka vinprovning i Frankrike


Upptäck franska Atlantkusten

Längs den franska Atlantkusten hittar du många pärlor som turisterna inte har hittat till i samma utsträckning som andra städer i landet. Även i denna delen av landet är soldagarna många och du kan spendera många härliga sommardagar på vackra stränder. Några tycker dessutom att stämningen är något mer avslappnad här i jämförelse med populära Medelhavet. Passa exempelvis på att besöka La Rochelle eller Biarritz om du uppskattar mysiga miljöer i kombination med bra möjligheter för sol och bad.


Köp biljetter till sevärdheter och upplevelser i Biarritz


Oslagbar matkultur i Frankrike

Den franska maten är välkänd och omtyckt, inte bara av invånarna själva utan givetvis av turisterna. Här kan du ofta välja och vraka bland en stor mängd restauranger och bistros som bjuder på entrecôte stekt till perfektion, välsmakande moules frites eller finsmakarens favorit escargot. Givetvis dricker du ett gott inhemskt rött eller vitt vin som lyfter maten till nya höjder.


Boka matupplevelser och nattliv