Höstlovsresor

Åk på en härlig höstlovsresa med hela familjen där ni njuter av sol och bad eller tillbringar en weekend i Europa!
Här har vi samlat destinationer som är perfekta att besöka kring vecka 44. Vad sägs till exempel om häftiga Dubai, solskensstaten Florida, klassikern Kanarieöarna eller en rolig weekend i London?

Åk på lyxig semester i Dubai

På kort tid har Dubai växt fram som ett hett resmål som lockar besökare från hela världen. Här får du en pampig solsemester, kantad av lyx och flärd. Under de senare åren har mängden barnfamiljer som spenderar en vecka i Dubai under höst eller vinter ökat oerhört. Men det är inte särskilt konstigt. Här får du den bästa kombinationen av härlig värme och roliga aktiviteter!


Hit tar du dig på knappt sex och en halv timme om du reser med Emirates eller Norwegian som erbjuder direktflyg från Stockholm och Köpenhamn. Vid resor med andra flygbolag har du ofta en mellanlandning och därför en något längre flygtid.Allt du behöver veta om Dubai


Dubais lillebror Ras al Khaimah

En dryg timme norr om Dubai hittar du Ras al Khaimah som håller på att växa fram som ett starkt alternativ till sin sydligare konkurrent. Hit kan du åka på en härlig solsemester där du kopplar av på fina stränder i en något lugnare atmosfär än i Dubai. Dessutom är prisläget något lägre i Ras al Khaimah, så du kan komma undan med lite billigare boende.


Se våra hotell i Ras al Khaimah


Ultimata destinationen
för barnfamiljen

Under en semester i Dubai kommer du inte stöta på några problem med att roa dina barn. Vad sägs till exempel om ett 12 hektar stort vattenpark eller Ski Dubai där hela familjen kan åka skidor inomhus? Du kan dessutom besöka Candylicious som är en världens största godisaffärer med över 5000 varumärken och något som säkerligen går hem hos dina barn.


Därför är Dubai perfekt för barnfamiljen"Res till Florida under höstlovet för en varm och skön semester..."

Något för alla i Florida

Det råder inga tvivel om att barnen kommer ha jättekul under er semester till Florida. Här finns nämligen så mycket roligt att göra att ni kommer behöva sålla bland alla aktiviteter. En klassiker är självklart Disney World i Orlando med sina många tema- och vattenparker där ni utan problem kan spendera både en och flera dagar. Även Universal Studios är ett säkert kort som fortsätter att vara oerhört välbesökt.


Populärt bland barnen är också Kennedy Space Center där ni bland annat kan träffa en astronaut och flyga i en simulator. Här lär sig hela familjen allt som finns att veta om rymden.Titta på en IMAX-film, prova fler än 60 interaktiva pekskärmsupplevelser och prova hur ni själva hade klarat er som astronauter. Dagen avslutas lämpligast med lite god rymdglass.5 aktiviteter barnen kommer älska i Florida

Besök spektakulära Everglades

Under er semester i Florida bör ni definitivt ta er tid att besöka Everglades nationalpark. Detta är perfekt som en dagsutflykt där ni möter både spännande natur och alligatorer. Bege er till besökscentret Shark Valley Visitors Center varifrån ni sedan kan ta er runt antingen till fots, med cykel eller med det populära Evergladeståget. Det sistnämnda är att rekommendera eftersom det även åker med en guide som berättar om området.


Everglades är inte bara välbesökt på grund av närheten till alligatorer utan också för möjligheten att åka så kallad träskbåt eller air boat. Detta kan ni däremot inte göra i själva nationalparken utan görs precis utanför området.


Liv och rörelse på östkusten eller lugn solsemester på västkusten

Under er semester i Florida bör ni definitivt ta er tid att besöka Everglades nationalpark. Detta är perfekt som en dagsutflykt där ni möter både spännande natur och alligatorer. Bege er till besökscentret Shark Valley Visitors Center varifrån ni sedan kan ta er runt antingen till fots, med cykel eller med det populära Evergladeståget. Det sistnämnda är att rekommendera eftersom det även åker med en guide som berättar om området.


Underbara stränder
längs Floridas västkust

Florida fullkomligt svämmar över av härliga sandstränder. Men glöm välkända Miami Beach och besök den västra kusten istället. Här hittar du många vackra badplatser som sätter pricken över i på din solsemester.
6 fina stränder på Floridas västkust


"Kanarieöarna är mycket mer än bara lata dagar på stranden..."

Svenskfavoriten Kanarieöarna

Om ni är ute efter ett säkert kort så är Gran Canaria eller Teneriffa ett givet val. Här kan ni njuta av behaglig värme och god mat på mysiga tapasrestauranger, knappt sex timmars flygtid bort. På öarna kommer ni att uppleva en härlig höstlovssemester med temperaturer kring 25 grader och vatten som går att bada i året om. Ett härligt sätt att fylla på energi innan vintern kommer helt enkelt!Roliga utflykter på Gran Canaria

Gran Canaria är mycket mer än bara lata dagar på stranden. Besök bergstoppen Roque Nublo varifrån ni har en helt fantastiskt utsikt över berg och dalar eller spendera en dag i den mysiga hamnstaden Puerto de Mogan. Ni kan också bege er till vulkankratern Caldera la Bandama eller vandra i öknen Maspalomas. Det finns alltså ingen större risk för att ni ska vara sysslolösa under er semester.


Häftig natur och stort badland
på Teneriffa

Eftersom Teneriffa har uppstått tack vare stora vulkanexplosioner ser delar av ön ut som om den vore tagen från månen. Detta häftiga landskap kan ni bland annat ta del av i nationalparken Teides, där ni också kan besöka en gigantisk vulkankrater. Får barnen bestämma beger ni er istället till badlandet Siam Park som är fyllt med härliga vattenaktiviteter för både stora och små.


Weekend i Europa

Har ni inte möjlighet att vara borta en hel vecka eller kanske föredrar att inte åka så långt, så är en weekend i London eller Berlin perfekt. Här spenderar ni dagarna med roliga aktiviteter eller sevärdheter samtidigt som ni njuter av god mat och kvalitetstid om kvällarna.

Full rulle i London


Roliga aktiviteter för barnen i London

Ni kommer inte att ha särskilt svårt för att hålla er sysselsatta i London. Besök omåttligt populära Madame Tussauds och fotografera er med alla kändisar, åk på en skrämmande resa genom stadens historia på The London Dungeon eller ta er en timme väster om London till omtyckta Legoland i Windsor. Även The London Zoo och det galna muséet Ripley’s Believe It or Not burkar uppskattas av barnen.


Se Lejonkungen eller Kalle och chokladfabriken på West End i London

Att gå på musikal i London är något av ett måste. Så ta med dig familjen West End, stadens teater- och musikaldistrikt, och välj ut den föreställning som passar er bäst. Något som alltid går hem hos barnen är självklart Disneymusikalen Lejonkungen eller klassikern Kalle och chokladfabriken. Oavsett vilken musikal ni bestämmer er för, så är ni garanterade en fantastiskt upplevelse och en oslagbar föreställning.

Mycket för barnen i Berlin


Garanterat skoj på Legoland och Madame Tussauds i Berlin

På Legoland i Berlin kan barnen dyka in i världens största Brick Box som har fler än fem miljoner legobitar. Här kan ni se Berlin som en miniatyrstad, gå genom drakslottet och bli en del av en 4D-film. Familjen kan också besöka Madame Tussauds. Njut av en härlig dag med några av världens största kändisar och ta bilder med stjärnor som Justin Bieber, Lady GaGa och George Clooney. Så när barnen går loss över sin idol kan ni som föräldrar fotografera er med era egna favoriter.


Pampiga äventyrsbadet Tropical Islands

Ungefär en timmes bilfärd söder om Berlin hittar ni Europas största tropiska semestervärld, Tropical Islands. Här kan ni simma, dyka eller bara slappna av i den gigantiska anläggningen. Ta en tur genom världens största inomhusregnskog, åk ner för Tysklands högsta vattenrutschkana eller skäm bort dig med en massage i relaxavdelningen. Något som är säkert är att ni kommer att ha en fantastiskt rolig dag här, både stora som små.