Integritets- och cookiepolicy

Denna integritets- och cookiepolicy uppdaterades senast 2019-12-05.

Flygstolen samlar in personuppgifter och cookies. Flygstolen har åtagit sig att upprätthålla sina kunders integritet och vi följer strikt lagar och förordningar om integritet. Det innebär att dina personuppgifter är säkra i våra händer och används på ett korrekt sätt. I denna integritetspolicy kommer vi att förklara vad vi gör med dina personuppgifter.

Om du har några frågor om vilka typer av data vi övervakar, var god kontakta Flygstolen med hjälp av kontaktuppgifterna längst ner i denna integritets – och cookiepolicy.

Syftet med databehandling

Dina personuppgifter behandlas för följande ändamål:

  • Att ge tillgång till vår hemsida
  • Att tillåta användning av funktionerna på vår hemsida
  • Att ingå och genomföra avtal avseende våra olika tjänster (till exempel bokningar, biluthyrning och försäkringar)
  • Att tillhandahålla en inloggningsmiljö som låter dig granska dina bokningar
  • Kontakta dig om du har angett att du vill bli kontaktad
  • Att få insikt i hur vår webbplats används
  • Att förbättra och utvärdera vår hemsida och tjänster, bland annat genom kundundersökningar
  • Att bearbeta potentiellt deltagande i tävlingar, kampanjer, lojalitetsprogram och andra frågor
  • Att identifiera målgrupp och motsvarande intressen, exempelvis för att göra våra erbjudanden mer attraktiva för dig genom att visa reklam som matchar dina intressen genom både våra egna webbplatser och tredje parts webbplatser
  • Att skicka dig våra allmänna och/eller personliga nyhetsbrev om du har valt att prenumererat på sådana nyhetsbrev

Dina personuppgifter behandlas inte för andra ändamål än de som beskrivits ovan, om du inte har gett oss tillstånd i förväg att göra det eller om inte detta krävs enligt avtalet som vi ingått med dig, eller om vi inte är tillåtna eller skyldiga att gör det enligt lag.

Kategorier av personuppgifter

Vi använder följande uppgifter för de ändamål som avses i integritets- och cookiepolicyn:

  • Namn och adressuppgifter
  • Födelsedatum
  • Nationalitet
  • Kön
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Bokningsnummer
  • Inloggningsuppgifter för Flygstolen (e-postadress och lösenord)
  • Uppgifter om resan du har bokat (t.ex. avresedatum, vistelsens längd, reseinformation)
  • Uppgifter om den semesterresa du senast sett och/eller resepreferensen
  • IP-adress
  • Cookie-ID
  • Bonuskortsnummer
  • Alla personliga uppgifter som du har angett som innehållet i ett meddelande, till exempel via chatt  kontaktformulär eller per telefon
  • Alla medicinska uppgifter du har lämnat när du bokar en resa, inklusive allergier, kostbehov eller fysiska obehag

Tillhandahållande av dina personuppgifter till tredje part

Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part utan ditt samtycke eller om det inte är nödvändigt för avtalets genomförande. Detsamma gäller om vi inte är tillåtna eller skyldiga att göra det enligt lag. Vi kan lämna dina personuppgifter till följande företag som behandlar uppgifterna på vår vägnar:

  • Externa IT-leverantörer
  • De parter som tillhandahåller cookies (se avsnitt om Cookies)

Vi har skrivit avtal med dessa företag om hur dina personuppgifter hanteras, vad de får göra och vad de inte får göra.

Dessutom kan vi också dela med dig av dina personuppgifter med tredje part som självständigt bestämmer hur dina personuppgifter hanteras. Vi kan inte påverka hur dina personuppgifter används av dessa parter, eftersom de självständigt bestämmer databehandlingens syfte och vem de i sin tur delar uppgifterna med.

Dessa kan innehålla följande företag:

  • Betalningstjänster (om du gör betalningar via Flygstolen)
  • Researrangörer (med vilken din resa är bokad)
  • Försäkringsbolag (om du köper försäkring via Flygstolen)
  • Flygbolag (om du bokar ett flyg via Flygstolen)
  • Hotell och andra boendealternativ (om du bokar boende via Flygstolen)

Vi kan vara skyldiga att släppa dina personuppgifter till myndigheter i länder utanför ditt hemland. Lagstiftningen i vissa länder kan tvinga oss att tillåta gränskontrollsorgan att få tillgång till din boknings- och reseinformation. Detta kommer att innebära att vi lämnar information om dig och din resa till tull- och invandringsmyndigheterna i varje land på din resplan. Dessutom är Flygstolen enligt lagstiftningen som är tillämplig i olika länder skyldig att samla in ditt pass och motsvarande uppgifter innan du reser till eller från dessa länder. Vid behov tillhandahåller vi den informationen till de behöriga tull- och invandringsmyndigheterna. Dessutom kommer vi att släppa dina personuppgifter till myndigheter enligt vad som krävs enligt gällande lag.

E-post

Vi skickar flera typer av e-post från Flygstolen. Dessa e-postmeddelanden är uppdelade i två kategorier: servicemeddelanden och nyhetsbrev.

Servicemeddelande

Dessa e-postmeddelanden används endast för att meddela dig om några viktiga ändringar som äger rum eller uppdateringar relaterade till de tjänster du har köpt från oss. Meddelanden kan relatera till katastrofer, ändringar i din bokning, viktig kompletterande reseinformation, ändringar i våra villkor och uppsägningar av samarbeten med partner som är relevanta för din bokning.

Nyhetsbrev

Om du har gett oss samtycke till detta, skickar vi dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om våra senaste erbjudanden och olika tjänster. Våra nyhetsbrev är sammanställda utifrån dina personuppgifter, till exempel tidigare bokningar du gjort, klickbeteende på vår hemsida och i vårt nyhetsbrev. För att identifiera ditt klickbeteende i vårt nyhetsbrev använder vi oss av osynliga koder, om du har samtyckt till att vi gör det separat. Dessa koder tillåter oss att övervaka öppningsfrekvens och klickbeteende i vårt nyhetsbrev. Detta gör att vi kan göra nyhetsbrevet mer attraktivt för dig. Om du inte längre vill ha våra nyhetsbrev, kan du enkelt avbryta din prenumeration genom länk i vårt nyhetsbrev.

Tävlingar

Om du deltar i en kampanj eller tävling ber vi dig att tillhandahålla ett antal personuppgifter, till exempel ditt namn, adress och e-postadress. Dessutom ber vi om ditt tillstånd att tillåta bearbetning av den data, eventuellt av tredje part, för kampanj/tävlingen och så att vi kan göra analyser utifrån den information som samlades in. Detta gör det möjligt för oss att genomföra kampanjen och meddela vinnaren(arna) av tävlingen. Vi använder också den informationen för att mäta resultatet av kampanjen/tävlingen.

Tillägg av dina personuppgifter, profilering och personliga annonser

Vi kan kombinera de personuppgifter vi får från dig via de olika kanalerna. Vi kan till exempel kombinera informationen vi samlar om dig online med information som vi har fått från externa källor. Vi kan kombinera all den informationen baserat på ditt samtycke, vilket gör att vi kan utveckla en kundprofil av dig. Dessa kundprofiler är spridda över ett antal kategorier, så att vi kan analysera dina intressen i syfte att anpassa de produkter vi erbjuder dig ännu mer genom personlig annonsering via olika kanaler, inklusive nyhetsbrev, vår hemsida och tredje parts webbplatser.

Datalagringstid

Vi behåller inte dina uppgifter längre än vad som är nödvändigt för att uppnå de ändamål som anges i denna integritets- och cookiepolicy.

  • Bokningar och reservationer: 7 år (enligt bokföringslagen)
  • Mail- och chattkonversationer: 2 år
  • Tävlingar: 1 år

För lagringstiden för våra cookies, hänvisar vi dig till Cookies-avsnittet längre ned.

Säkerhet

Vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att begränsa och förhindra missbruk av och obehörig tillgång till dina personuppgifter och därigenom säkerställa att endast de nödvändiga parterna har tillgång till uppgifterna, att tillgången till uppgifterna är skyddad och att våra säkerhetsåtgärder regelbundet är kontrollerade. Dessutom använder vi TLS-certifikat för att säkerställa säker överföring av dina data och säker kommunikation.

Cookies

Vi använder cookies och liknande teknik där en liten textfil skickas till din dator, surfplatta och / eller mobiltelefon och lagras där när du besöker vår hemsida. All information som lagras i den filen skickas sedan tillbaka till oss eller till de berörda tredje parter nästa gång du besöker webbplatsen. För läsarens bekvämlighet kommer vi härefter att hänvisa till all sådan teknik som ”cookies”.

Följande typer av cookies används på vår hemsida:

  • Tekniska och funktionella cookies – för att möjliggöra webbplatsens funktionalitet.
  • Analytiska cookies – för att analysera användningen av webbplatsen och utifrån detta förbättra webbplatsen.
  • Annonscookies – för att ta fram personliga och attraktiva erbjudanden till dig utifrån dina intressen.
  • Social media-cookies – för att du ska kunna maila, skriva och dela en sida på sociala medier.
  • Diverse cookies – möjliggör för ytterligare funktioner på webbplatsen.

Följande parter använder cookies på vår hemsida:

  • Google AdWords 30 dagar, retargeting 540 dagar
  • Bing Ads 30 dagar, retargeting 180 dagar
  • Criteo 12 månader
  • TradeTracker 12 månader
  • Facebook 28 dagar, retargeting 180 dagar
  • Salesforce Marketing Cloud 30 dagar
  • Google Analytics 2 år
  • DoubleClick 30 dagar
  • Hotjar 365 dagar

Aktivera och inaktivera cookies

Om du inte vill acceptera cookies kan du enkelt ändra detta i inställningarna för din webbläsare. Instruktioner för hur du gör detta kan du läsa i din webbläsare. Observera att många webbplatser inte fungerar optimalt och att en del innehåll inte visas korrekt om cookies inaktiveras.

Radera cookies

De flesta cookies är giltiga under en begränsad tid, i dessa fall kommer cookien automatiskt att tas bort när giltighetstiden har passerats. Du kan också välja att radera cookies manuellt innan giltighetstiden har löpt ut. Instruktioner för hur du gör detta kan du läsa i din webbläsare.

Tredje parts webbplatser

Denna integritets- och cookiepolicy avser endast denna webbplats och våra egna tjänster. När du länkas till andra sidor webbsidor eller använder produkter och tjänster från en tredje part bör du läsa deras information gällande hur de behandlar dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Om du har några frågor gällande vilka personuppgifter vi har samlat in från dig, är du välkommen att kontakta oss. Vänligen se kontaktuppgifterna längst ner i denna integritets- och cookiepolicy. Enligt gällande integritetspolicy har du rätt att:

  • Få veta vilka personuppgifter vi har sparat om dig och hur vi använder dem
  • Få tillgång till de specifika personuppgifter som vi har sparat
  • Få felaktiga uppgifter rättade
  • Få utgångna personuppgifter raderade
  • Återkalla ditt samtycke
  • Få tillgång till personuppgifter överförda till tredje part

För att säkerställa att vi inte ändrar eller tar bort data från fel person är det nödvändigt att du kan identifiera dig korrekt.

Klagomål

Vi hjälper gärna till om du har några frågor eller klagomål gällande behandlingen av dina personuppgifter, maila oss på gdpr@flygstolen.se. E-mail och klagomål behandlas vanligtvis inom en månad.

Enligt gällande lagstiftning har du rätt att lämna in klagomål angående behandlingen av dina personuppgifter av vårt företag till Datainspektionen. Du kan kontakta Datainspektionen här.

Ändringar av denna integritets- och cookiepolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna integritets- och cookiepolicy. Eventuella förändringar kommer att publiceras på denna webbplats. Vi rekommenderar därför att du regelbundet läser igenom policyn för att hålla dig uppdaterad om dessa ändringar.

Kontaktuppgifter

Om du har några frågor angående hur vi hanterar din personuppgifter eller om vår integritets-och cookiepolicy, kontakta oss via mail på gdpr@flygstolen.se.

Flygstolen.se använder cookies

Dessa används för olika ändamål. Genom att klicka på ’Alla cookies’ godkänner du vår integritets- och cookiepolicy och att vi mottager icke-funktionella cookies. Genom dessa icke-funktionella cookies kan Flygstolen.se nå dig på andra webbplatser, bland annat baserat på de sidor du har besökt.

Toon details
Alla cookies Nödvändiga cookies