Året runt i USA

Följ med till några av USAs bästa resmål.
Varje månad är en ny stad i fokus!

Denver i december

Denver

Från Stockholm

Från 8007 SEK

DEN

Från Göteborg

Denver

Från Stockholm

Från 8007 SEK

DEN

Från Göteborg

Därför är Denver som bäst i december

För många är Denver endast en hållplats för att ta sig vidare till bland annat Aspen och Vail. Men när vinter kommer till staden badar den i ett härligt skimmer. Då finns det också gott om aktiviteter att fördriva tiden med. Åker du hit i december behöver du inte oroa dig för att vara sysslolös. Vad sägs till exempel om en ölfestival eller en häftig vinterkonsert på amfiteatern i parken Red Rocks?

Med de många utmärkta skidorterna i närheten skulle man också kunna påstå att Denver är en av världens största after ski-städer. Kurera dig efter några dagars utmattande skidåkning med att upptäcka sevärdheter, butiker och restauranger innan det är dags att flyga hemåt.

4 saker att se i Denver

Union Station

Vid ett besök på Union Station får du två för en. Det är nämligen både en buss- och tågstation samt ett omtyckt ställe att äta och shoppa på. Arkitekturen är från början av 1900-talet trots att stationen öppnades redan år 1881. Tyvärr drabbades den av en brand bara 13 år senare. Du hittar Union Station i det hippa området Lower Downtown och här finns ett stort utbud av restauranger och butiker.

Denver Museum of Nature & Science

Det är knappast det lättaste att locka med barnen till konstmuseer, men de kommer garanterat att gilla Denver Museum of Nature & Science. Här kan familjen lära och inspireras inom antropologi, zoologi, geologi och paleontologi men också hälsa och rymden. En av de mest populära utställningarna är den som inkluderar 90 miljöer med, och information om, djur från hela världen.

Red Rocks Park

Tack vare en fantastisk utsikt över Rocky Mountains, fler kilometer med vandringsleder och vackert färgade sandstensklippor är Red Rocks Park populär bland aktiva resenärer. Den imponerande amfiteatern lockar också mycket besökare. Kanske för att världsartister som The Beatles, Tom Petty och John Denver har uppträtt här.

Denver Art Museum

På Denver Art Museum kan du imponeras av utställningar som innehåller fler än 68 000 verk av kända konstnärer som Vincent Van Gogh och Salvador Dalí. I två byggnader kan du se allt från förcolumbiansk artefakter till modern konst med målningar, skulpturer och fotografier. Om du inte riktigt vet var du ska börja kan det vara en idé att gå en guidad tur på museet.


Philadelphia i November

Därför är Philadelphia som bäst i november

I november går det inte längre att bortse från att hösten har kommit till Philadelphia. Temperaturen har sjunkit och ligger mellan 10 och 15 grader. I samband med detta minskar också antalet turister vilket medför billigare hotellpriser! Så om du inte har något emot att behöva ta med dig höstjackan är november en utmärkt tid att besöka staden. Du kan strosa i lugn och ro längs gatorna och behöver inte trängas på de hetaste restaurangerna.

För den sportintresserade finns ännu en anledning att åka hit i november – Philadelphia Marathon. Varje år, den tredje söndagen i november, kan du välja mellan att springa flera olika distanser. Allt från barnens ”Kids Fun Run” till ett fullångt maraton.

4 anledningar att besöka Philadelphia

Independence Hall

Om du har ett intresse för historia så måste du besöka Independence Hall. Det var här som Declaration of Independence (Självständighetsförklaringen) och Constitution (Konstitutionen) debatterades, utarbetades och skrevs under av landets förfäder. Du kan också se rummet där George Washington utsågs till kommendör för kontinentalarmén som stred under det amerikanska frihetskriget.

Liberty Bell

Mittemot Independence Hall hittar du den välkända klockan Liberty Bell. Numera täcks den av en stort lusthus i glas, men en gång i tiden var den nästan ett ton tunga Liberty Bell monterad i klocktornet till Independence Hall. Då användes klockan för att markera viktiga händelser, som bland annat den första offentliga läsningen ur Självständighetsförklaringen.

Franklin Institute

Franklin Institute är ett museum som tilltalar barn i alla åldrar och inte minst vuxna som ännu har barnasinnet kvar. Interaktiva displayer hjälper dig och dina barn att lära er om allt från fysik till astronomi. Missa inte The Sports Challenge där vetenskapen bakom sporter som surfing och klättring förklaras med hjälp av simulatorer.

Philadelphia Museum of Art

Oavsett om du gillar historia eller film så är borde du se till att besöka Philadelphia Museum of Art. Passa på att återuppleva den klassiska scenen från Rocky där Sylvester Stallone springer upp för trapporna till museet. Därefter är du redo att imponeras av verk från konstnärer som Matisse, Van Gogh, Picasso och många fler.


Seattle i oktober

Seattle

Från Stockholm

Från 5233 SEK

Seattle

Från Köpenhamn

Från 4413 SEK

Seattle

Från Göteborg

Från 5089 SEK

Seattle

Från Stockholm

Från 5233 SEK

Seattle

Från Köpenhamn

Från 4413 SEK

Seattle

Från Göteborg

Från 5089 SEK

Därför är Seattle som bäst i oktober

Likt många andra amerikanska storstäder försvinner sommarens turistmassor när hösten är på ingång. Har du tur kan temperaturen fortfarande krypa upp emot 15 härliga grader vilket passar perfekt för att strosa genom Seattles gator. Dessutom sjunker priserna på hotell när högsäsongen är förbi!

Den musikintresserade får inte missa Earshot Jazz Festival som drar igång i början av oktober och som sedan pågår in i november. Upplev mer än 50 konserter och roliga event runt om i hela Seattle.

4 sevärdheter i Seattle

Chihuly Garden and Glass

Chihuly Garden and Glass är fullt av kreativa och färgglada konstverk helt i glas som skapats av konstnären Dale Chihuly. Sedan museet öppnade år 2012 har det lockat mängder med besökare, både stadens egna invånare och turister. Utställningen är uppdelad i olika avdelningar där ”The Garden” är en av de mest uppskattade. Här blandas de fantastiska konstverken med frodig grönska.

Space Needle

Ingen resa till Seattle är komplett utan ett besök i det över 180 meter höga tornet Space Needle. Det byggdes år 1962 och har sedan dess blivit ett unikt inslag i stadens skyline tack vare den UFO-liknande designen. På 160 meters höjd finns ett observationsdäck med en häpnadsväckande utsikt över staden och närliggande Olympic Mountains. I toppen finns det också en roterande restaurang där du kan njuta av utsökta måltider.

Pike Place Market

Sedan början på 1900-talet har Pike Place Market varit platsen att gå till för att köpa lokala råvaror. Idag hittar du allt möjligt här, från konstverk till vinylskivor. Många uppskattar dessutom blomstermarknaden. Tänk på är att Pike Place Market är en populär sevärdhet bland turister, så du får räkna med en hel del folk. Däremot är det ändå värt ett besök!

Pioneer Square

Om du gillar historia borde Pioneer Square ligga överst på din ”att göra-lista”. Detta område var en av de allra första bosättningar i nordvästra USA och har lyckats behålla mycket av sin gamla karaktär. Idag hittar du en mängd med konstgallerior, restauranger och butiker här som kan vara trevliga att utforska.


San Diego i september

Därför är San Diego som bäst i september

Hösten är en fantastisk tid att besöka San Diego. De stora turistmassorna som reser hit under sommarmånaderna har avtagit rejält vilket gör att du kan hitta boende till bra priser. Det i kombination med att du fortfarande njuter av samma temperaturer som under juli och augusti gör september till en ypperlig tid att semestra i staden.

Om du älskar att prova på ny mat borde du boka in en resa i slutet av månaden. Då är det nämligen San Diego Restaurant Week vilket innebär att närmare 200 av stadens restauranger erbjuder en lunch- och/eller kvällsmeny till ett extra bra pris. Garanterat något du inte vill missa!

Fullspäckade Balboa Park

San Diegos Balboa Park sägs vara landets största urbana och kulturella park. På det 1 200 hektar stora området hittar du hela 15 museer, scener för olika typer av uppträden, vackra trädgårdar och San Diego Zoo. Parken är helt enkelt ett måste när du besöker staden och du tillbringar enkelt en heldag här.

Ett urval av aktiviteter i Balboa Park:

• Museum of Photographic Arts

• San Diego Air & Space Museum

• San Diego Art Institute

• San Diego Automotive Museum

• San Diego Hall of Champions

• San Diego History Center

• San Diego Museum of Man

• The San Diego Museum of Art

• Marie Hitchcock Puppet Theater

• Starlight Theatre and Starlight Bowl

• The Old Globe

• Balboa Park Carousel

• Balboa Park Miniature Railroad

• San Diego Zoo

Atlanta i augusti

Atlanta

Från Stockholm

Från 5764 SEK

Atlanta

Från Göteborg

Från 6804 SEK

Atlanta

Från Stockholm

Från 5764 SEK

Atlanta

Från Göteborg

Från 6804 SEK

Därför är Atlanta som bäst i augusti

Atlantas somrar är varma och fuktiga med temperaturer som ofta ligger någonstans mellan 25°C och 30°C. Trots värmen är det just under dessa månader som man bör besöka staden eftersom det är då alla roliga festivaler och event tar plats. Större delen av dessa är dessutom på kvällarna när temperaturen sjunkit något.

Det finns också en hel del inomhusaktiviteter att sysselsätta sig med i augusti. Vad sägs till exempel om Coca Cola Film Festival på Fox Theatre som visar ett dussin filmer på en gigantisk duk? Annars kanske Sips Under the Sea kan vara något? Då får vuxna tillträde till Georgia Aquarium efter stängning för att lyssna på livemusik och njuta av en god cocktail.

4 utmärkta sätt att fördriva tiden i Atlanta

World of Coca Cola

World of Coca Cola bör vara en självklarhet om du, likt många andra, älskar den söta läskedrycken. Som namnet avslöjar är det ett helt museum som är dedikerat till Coca Cola. De vuxna uppskattar förmodligen inblicken i företagets historia men de små kommer älska ”Taste It!”-området där man får smaka på mer än 100 olika varianter av läskedrycken.

Atlantas botaniska trädgård

Alla växtälskares första hållplats borde vara Atlantas botaniska trädgård. Här väntar hela 30 hektar med vackra blomster. Se till att göra ett stopp på Fuqua Orchid Center som har ett stort utbud av unika orkidéer som härstammar från Sydamerika. Utöver fantastiska växter finns det också en färgstark samling med pilgiftsgrodor som är värda en titt.

Piedmont Park

Bredvid stadens botaniska trädgård ligger Piedmont Park. Det är den perfekta platsen att tillbringa en lugn eftermiddag på. Här finns gott om plats för en picknick men tänk på att själv ta med det ni vill tugga på. Det finns nämligen endast möjlighet att köpa mat här under festivaler och andra särskilda event.

Stone Mountain park

I den 3 200 hektar stora parken Stone Mountain Park ståtar ett så kallat kvartsmonzonitberg med inristade bilder av tre män som var delaktiga i inbördeskriget: Stonewall Jackson, Robert E. Lee och Jefferson Davis. Till toppen tar man sig antingen med en linbana eller så väljer man det något tuffare alternativet att vandra uppför den branta sluttningen.


Cape Cod i juli

Boston

Från Stockholm

Från 2895 SEK

Boston

Från Köpenhamn

Från 3747 SEK

Boston

Från Göteborg

Från 5008 SEK

Boston

Från Stockholm

Från 2895 SEK

Boston

Från Köpenhamn

Från 3747 SEK

Boston

Från Göteborg

Från 5008 SEK

Därför är Cape Cod som bäst i juli

Det kanske inte känns helt självklart att flyga till Boston för en sol- och badsemester, men drygt en och en halv timmes bilfärd sydöst tar dig till den långsmala halvön Cape Cod. Här är förutsättningarna utmärkta för dig som älskar att ligga i sanden och lapa sol. I juli blir det nämligen uppemot 25-26°C. Ett tips är däremot att undvika helgen kring Independence Day eftersom många då söker sig hit och det både blir mycket trafik och mer välfyllda stränder.

Boston kan bli något hett att semestra i för länge mitt i sommaren, men passar utmärkt att kombinera med Cape Cod om du vill dedikera någon dag till shopping och sightseeing.

10 platser att besöka i Cape Cod

• Provincetown
Längst ut på Cape Cods tipp ligger Provincetown. Det är en stad som är känd för sin konst och musik, men som också bjuder på bra sol och bad i kombination med goda möjligheter för en aktiv semester.

• Sandwich
Sandwich är en fin liten stad längst västerut på Cape Cod, där halvön sitter ihop med fastlandet. På 1800-talet var den känd som en plats för tillverkning av glass. I Sandwich finns också flera härliga sandstränder.

• Cape Cod National Seashores
Nästan hela östra kusten är skyddad under namnet Cape Cod National Seashores. Här väntar underbara sandstränder, vackra skogar och milslånga vandringsleder.

• Nantucket
Nantucket är en knappt 25 kilometer lång ö ungefär 5 mil söder om Cape Cod. Idag är det populärt att åka hit för att njuta av stränderna och de långa cykelvägarna.

• Martha’s Vineyard
Ön Martha’s Vineyard ligger endast 8 kilometer söder om Cape Cod och hit tar du dig med bil och färja från Woods Hole eller New Bedford. Den sägs ibland ha en något mer avslappnad atmosfär än Nantucket.

• Chatham
Chatham är en av Cape Cods mest attraktiva strandstäder. Här är luften frisk och stränderna vita. På sommaren bör du också spana in fyren, gå på sommarkonserter och se en match med det lokala baseballaget.

• Hyannis
Hyannis hamn, på den södra kusten, är Cape Cods livliga knutpunkt. Staden är en favorit bland seglare som gärna lägger till i Lewis Bay.

• Falmouth
Falmouth är inte bara populärt bland strandälskare och vattensportsentusiaster, utan är också känt för musik, konst och teater. Vad sägs om att hyra en kajak och utforska träsket Great Salt Marsh?

• Dennis
Du hittar flera sandstränder i Dennis som ligger mitt på Cape Cod och sträcker sig från den norra till den södra sidan. När du inte solbadar kan Cape Cod Museum of Art vara värt ett besök där du kan se verk av lokala konstnärer.

• Orleans
Med stränder mot både Atlanten och Cape Cod Bay erbjuder Orleans något för alla. Det bästa är att du kan se solen gå både upp och ner över några av halvöns finaste platser.


Minneapolis i juni

Därför är Minneapolis som bäst i juni

Den bästa tiden att besöka Minneapolis är onekligen under sommarmånaderna. Eftersom det i juli och augusti ofta kan bli ordentligt varm är juni ofta att föredra. Du kan utan problem gå i kortärmat på dagarna och till de ljumma kvällarna är det en god idé att ta med en tunnare jacka.

Juni är första månaden på stadens högsäsong och även om det innebär fler turister så betyder det också att det finns desto mer att göra. Nu finns det exempelvis flera festivaler och marknader att tillbringa dagarna på. Men tänk på att boka ditt hotell några månader i förväg eftersom rummen snabbt bokas upp under sommaren.

8 saker att göra i Minneapolis på sommaren

Tillbringa dagen på Minnesota State Fair (näst största i sitt slag i USA)

Paddla kajak på Mississippifloden

Se en gratis film eller ett liveband alla kvällar i veckan

Strosa genom den vackra blomsterparken Lyndale Park Rose

Höj pulsen på den gigantiska nöjesparken Valley Fair

Svalka dig med glass från det lokala företaget Izzy's Ice Cream

Ta en sightseeingtur med hjulångare längs Mississippifloden

Spela "lawn bowling" (likt boule) på taket till baren Brit's Pub

Tillbringa dagen på Minnesota State Fair (näst största i sitt slag i USA)

Paddla kajak på Mississippifloden

Se en gratis film eller ett liveband alla kvällar i veckan

Strosa genom den vackra blomsterparken Lyndale Park Rose

Höj pulsen på den gigantiska nöjesparken Valley Fair

Svalka dig med glass från det lokala företaget Izzy's Ice Cream

Ta en sightseeingtur med hjulångare längs Mississippifloden

Spela "lawn bowling" (likt boule) på taket till baren Brit's Pub


New Orleans i maj

Därför är New Orleans som bäst i maj

För många är New Orleans synonymt med Mardi Gras och visserligen bjuder staden in till en hejdundrande fest i februari, men det finns så mycket annat att se och göra. Flera av stadens sevärdheter stänger under de dagar då Mardi Gras pågår och du kan räkna med att få betala mer för flyg och boende dessa datum.

I maj har inte bara större delen av New Orleans turister försvunnit utan vädret har också hunnit bli riktigt varmt och skönt. Är du besviken över att missa Mardi Gras så kan du trösta dig med att det anordnas både en jazzfestival och New Orleans Wine & Food Experience. Detta gör månaden till en alldeles utmärkt tid att besöka staden.

4 måsten i New Orleans

Franska kvarteren

Du kan inte besöka New Orleans utan att göra ett stopp i French Quarter, också känt som Vieux Carré (gamla kvarteret). Detta område beskrivs som stadens hjärta och själ. Namnet kommer av att fransmän etablerade en koloni i New Orleans på 1700-talet. Sedan dess har French Quarter hållit fast vid sitt arv, exempelvis genom att gatunamn ännu står på franska.

St. Louis Cathedral

Som om inte de vackra husen i French Quarter vore nog hittar du också St. Louis Cathedral i området. Ursprungligen byggdes katedralen under tidigt 1700-tal, men den som står där idag är den tredje som är byggd på just denna plats eftersom de två tidigare förstördes. Vare sig du har ett religiöst intresse eller inte så kan det vara kul att ta en titt på den vackra insidan.

The Cabildo

Byggnaden The Cabildo byggdes ursprungligen år 1799 som ett säte för den spanska regeringen. Under denna tid styrdes New Orleans av Spanien. Senare var det här som Louisianaköpet tog plats, då Frankrike sålde stora delar av sin mark till USA. Efter det har The Cabildo fungerat som rådhus och högsta domstol. Idag är byggnaden hem till Louisiana State Museum.

Audubon Park

Reser du med barn får du inte missa Audubon Park där det finns zoo, akvarium, insektarium, IMAX-biograf och golfbana. Här tillbringar ni lätt en hel dag utan att någon börjar känna sig uttråkad. Samtliga aktiviteter är öppna tisdag till söndag och det bästa är att köpa ett Audubon Experience Package som kostar ca $35 för vuxna och $19 för barn.

Vad är Mardi Gras?

Mardi Gras är en av världens mest berömda karnevaler och anordnas på fettisdagen. Ordet betyder just ”fet tisdag” och kommer av att det var den sista dagen att frossa i mycket och fet mat innan det var dags att fasta. I många områden syftar begreppet numera på hela festivalsäsongen (från trettondagsafton till fettisdagen) snarare än på en enda dag.

Besöker du New Orleans under Mardi Gras kan du räkna med en hejdundrande fest fylld med glada människor, häftiga karnevalvagnar, imponerande kostymer och givetvis de välkända pärlhalsbanden som turister ofta vill samla på sig.


Las Vegas i april

Därför är Las Vegas som bäst i april

Under april, eller egentligt från mars till maj, är temperaturen i Las Vegas optimal. Det är inte varmt nog för att du ska slippa vara allt för påklädd utan att för den delen gå runt och svettas floder. Under sommarmånaderna är det nästintill olidligt eftersom det kan vara över 40°C. I april kan du istället förvänta dig en temperatur på kring 25°C dagtid. Tänk däremot på att packa ner både långbyxor och tjockare tröjor. På nätterna kan du räkna med att det inte är mycket varmare än ca 10-15°C.

Om du har möjlighet så försök planera in din vistelse i Las Vegas så att du undviker fredagar till söndagar. Många väljer nämligen att åka hit över helgen vilket innebär att det är svårare att få tag på hotellrum samtidigt som priserna ofta är högre.

8 roliga måsten i Las Vegas

Se en vattenshow med Bellagio fountains
Fontänerna framför hotellet Bellagio har kommit att starkt förknippas med Las Vegas. Här bjuds på en häftig show som kombinerar vatten, ljud och ljus till något alldeles spektakulärt. Under dagarna är det en föreställning i halvtimmen och på kvällarna hela fyra gånger i timmen. Det bästa är dessutom att det är helt gratis!

Upplev en Cirque du Soleil-föreställning
Det kanske inte låter särskilt spännande, men en Cirque du Soleil-show är olikt allt annat du tidigare har sett. Det finns en föreställning som passar alla. Så välj ut den som du och ditt ressällskap tycker låter spännande och förbered er på en fantastisk kväll.

Utmana höjdrädslan i Stratosphere
Stratosphere är en 350 meter hög tornliknande byggnad där du hittar kasino, hotell, restaurang och några högtflygande nöjesattraktioner. Just nu kan du välja mellan fyra nervkittlande alternativ: 1) Bli uppskjuten 50 meter i luften till 330 meters höjd i Big Shot, 2) Låt en gigantisk mekanisk arm ta dig på en åktur på 275 meters höjd, 3) Prova på bungyjump från 253 meters höjd eller 4) Utmana höjdrädslan i en åktur som påminner om en bergochdalbana fast 264 meter upp i luften.

Prova lyckan på ett (eller flera) kasino
Ingen resa till Las Vegas är komplett om du inte spelar lite på ett av stadens många kasinon. Vad sägs om black jack, roulette eller bara en klassisk enarmad bandit? Kom bara ihåg att hålla i pengarna. Du vill väl inte spela bort hela reskassan?

Ta en promenad längs The Strip
Välkända The Strip är egentligen en knappt sju kilometer lång del av Las Vegas Boulevard South. Här hittar du hela 19 av de 27 största hotellen i världen (sett till antal rum). Det första kasinohotellet i området byggdes redan år 1941 och det är givetvis här välkända Caesar’s Palace ligger.

Passa på att gänga dig
Varför inte passa på knyta äktenskapens band om du ändå är i Las Vegas med din partner? Ofta kan du hitta erbjudanden en bit under $100. Är ni redan gifta eller kanske inte ännu är redo för att ta det steget så kan det vara rätt så spännande bara att gå och titta på alla kapell i staden.

Ta ett foto med en miljon dollar
För dig som vill göra något lite udda finns möjligheten att utan kostnad ta en bild med en miljon dollar. De ligger i formen av en pyramid och består av valörer från en dollar upp till hundradollarssedlar. Det är öppet varje dag från kl. 9 till 23.30, men tänk på att du måste vara minst 21 år gammal för få ta ett foto.

Dansa in på småtimmarna
Om du är en festprisse så har du kommit helt rätt. I Las Vegas, också känt som Sin City, kryllar det nämligen av klubbar där du kan dansa långt in på småtimmarna. De olika ställena skiljer sig något åt, men majoriteten passar väl in på stadens storskaliga och pampiga rykte.

Och kom ihåg – Det som händer i Vegas, stannar i Vegas!


Flygstolen.se använder cookies

Dessa används för olika ändamål. Genom att klicka på ’Alla cookies’ godkänner du vår integritets- och cookiepolicy och att vi mottager icke-funktionella cookies. Genom dessa icke-funktionella cookies kan Flygstolen.se nå dig på andra webbplatser, bland annat baserat på de sidor du har besökt.

Toon details
Alla cookies Nödvändiga cookies