Här visas de lägsta priserna som hittats, exkl. serviceavgift på 45kr

Flyg till Yosemite

Yosemite är en nationalpark i Kalifornien som bjuder på vidder tagna ur fantasin. Det är ett perfekt resmål för dig som uppskattar en aktiv semester. Här kan du ägna dig åt en stor mängd spännande aktiviteter som garanterat höjer din puls. Men det passar också bra för dig som vill känna sinnesro.

Flyg till Yosemite

Flygbiljetter till Yosemite

Från Stockholm

San Francisco

18.10 - 26.10

fr.

3600 SEK

Från Köpenhamn

San Francisco

12.07 - 02.08

fr.

3354 SEK

Från Göteborg

San Francisco

12.07 - 02.08

fr.

3504 SEK

Snabba fakta om Yosemite

Om Yosemite

• Nationalpark i USA

• Ligger i östra Kalifornien, på gränsen till Nevada

• Omfattar drygt 3000 km²

• Mest känd för sina vattenfall

Öppettider

• Yosemite National Park är öppen hela året

• Entréerna är öppna 24 timmar om dygnet

Större internationella flygplatser i närheten

• San Francisco International Airport (27 mil till Yosemite)

• Sacramento International Airport (24 mil till Yosemite)

• San José International Airport (25 mil till Yosemite)

Det smidigaste sättet att ta sig till Yosemite är att boka en hyrbil som hämtas upp på flygplatsen.

5 anledningar att besöka Yosemite under våren

1. Upptäck Yosemite falls

Våren innebär vattenfallssäsong i Yosemite National Park. I takt med att det allt värmare vädret smälter snön växer sig vattenfallen större vilket skapar ett otroligt landskap som du bör uppleva på plats. I samband med våren öppnar också flertalet vandringsleder och även många aktiviteter. Det bästa är dessutom att besökarantalet fortfarande är tämligen lågt.

Det allra främsta vattenfallet heter Yosemite Falls. Detta är det högsta i Nordamerika och det sjätte högsta i hela världen. Det utgörs av tre separata fall och har en total fallhöjd på 700 meter. När det vaknar på våren sägs Yosemite Falls ryta kraftigt, nästan som ett lejon.

å tal om Yosemite Falls så levererar det en av de allra mest spektakulära synerna som du kommer att uppleva under våren. Kombinationen av det starka ljuset från månen och de vattendroppar som flyger iväg av det kraftiga fallet skapar fenomenet månbåge. Det är fantastiskt vackert och definitivt något som bör förevigas på bild. Se hur en månbåge ser ut här!

3. Vandring i världsklass

Andas in den krispiga vårluften medan du går längs några av de bästa vandringslederna i världen. Ta en tur till Mirror Lake eller gå en uppfriskande promenad till Upper Yosemite Falls där du möts av en häpnadsväckande utsikt över nationalparkens berg och dalar.

4. Res tillbaka i tiden i Mariposa

Ta bilen till Mariposa, en charmig stad från guldruschen, som har en portgång till Yosemite National Park. Här kan du släcka törsten på någon av stadens många bryggerier, handla i antikaffärer och äta en god middag på en av restaurangerna med guldruschtema som exempelvis 1850 eller Miner’s Inn.

5. Åk zipline över sierraskogen

Medan du är i pittoreska Mariposa så bör du bege dig till Yosemite Zipline and Adventure Ranch för att åka zipline över spektakulära miljöer. Du kan välja på mer än sju olika rutter, men gemensamt är att de alla framkallar pirr i magen.

"Fullt av spänning och aktivitet..."

Tycker du också att det kan bli lite långtråkigt att bara ligga på stranden och pressa? Under en semester till Yosemite kommer du inte behöva oroa dig för att någonsin känna dig uttråkad.

Se Yosemite på två hjul
I Yosemite Valley kan du hyra en cykel under årets varmare månader. Det finns små cyklar och vagnar som passar barn, men också tandemcyklar och sådana som passar människor med handikapp. De nästan 2 mil asfalterade, och mestadels platta, vägarna erbjuder ett roligt och enkelt sätt att uppleva Yosemite Valley. Hela slingan tar vanligtvis omkring 2 timmar att cykla.

Nervkittlande bergsklättring
Yosemite Valley har haft stor betydelse för utvecklingen av bergsklättring och fortsätter att vara ett ställe där klättrare i världsklass finslipar sina färdigheter. Det är också en plats där många slår rekord och utmanar vår förståelse för vad som är möjligt för mänsklig styrka och uthållighet.

Att klättra uppför välkända El Capitan är definitivt inget för nybörjaren. Då rekommenderas istället klättring i parken tillsammans med Yosemite Mountaineering School. Här hittar du program som passar alla nivåer och även sådana med specifika inriktningar.

Om klättring är mer än vad dina nerver klarar av går det givetvis lika bra att bara titta och imponeras av andra. Bege dig till ängen vid El Capitan och se på när klättrare tar sig upp för det pampiga berget.

Har du aldrig provat på forsränning förut? Inga problem! Merced River är en utmärkt plats att testa på denna spännande aktivitet. Det finns två huvudsakliga ställen för forsränning i området. Yosemite Valley erbjuder en något mjukare och lugnare åktur samt tidigare nämnda Merced River där vattnet är lite häftigare. Forsränning kan du prova på under våren och tidig sommar.

Fiske i Yosemite
För alla som älskar när det nappar finns fantastiska möjligheter för både sport- och flugfiske i Yosemite. Med 58 permanenta strömmar som har en sammanlagd längd på över 120 mil, plus flera fjällsjöar, erbjuder området fiske i världsklass i en miljö som slår det mesta.

En utmaning för golfaren
Yosemites Big Trees Lodge Golf Course öppnade för närmare 100 år sedan, mer bestämt år 1918. Sedan dess har den gett golfare en utmanande men också givande runda. Tänk på att banan endast är öppen mellan sen vår och tidig höst. Men under denna period är det öppet dagligen.

Vackra vandringsleder

Om du verkligen vill komma nära och uppleva vildmarken i Yosemite är vandring det bästa alternativet. Var du än är i nationalparken är chansen stor att en fantastisk vandringsupplevelse är inom nära räckhåll. Det finns nämligen oerhört många spår i Yosemite National Park och Mariposa County där du kan insupa den härliga naturen. Kom bara ihåg att snöra på dig ett par sköna skor innan du beger dig iväg!

När du inte orkar gå
Ett roligt alternativ till att vandra är givetvis att utforska vandringslederna från hästryggen. Så luta dig tillbaka i sadeln och låt hästen göra jobbet medan du insuper den sagolika miljön.


"...men också avslappning och kultur"

Efter en lång dag ute i naturen är det inte mycket som slår en härlig massage, en uppfriskande ansiktsbehandling eller ett värmande bastubad. För en unik spaupplevelse bör du besöka Yosemite Health Spa på Yosemite Bug Rustic Mountain Resort. Här kan du njuta av ett stort urval av varierande behandlingar samt vara med på yoga workshop. Detta är det perfekta sättet att göra sig redo för ännu en spännande dag full av äventyr i Yosemite.

Titta på lokal konst eller skapa din egen
Konst är stort i Yosemite och Mariposa County där ett växande antal konstnärer och gallerier, museer, musiker och liveframträdanden bidrar till en verkligt inspirerande miljö. Mariposa Symphony Orchestra anordnar flera uppträden under hela året och Yosemite Theater bjuder på liveshower sju nätter i veckan mellan maj och oktober. I centrala Mariposa och i Yosemite National Park kan du också beskåda konstgallerier med verk från lokala och regionala konstnärer. Passa på att köpa hem just din favorit och få en fint minne från Yosemite.

Gillar du eller barnen att måla och rita? Då borde familjen delta i en Yosemite Art Workshop som äger rum dagligen under sommaren. Dessa leds av olika konstnärer varje vecka och fokuserar på de många varierande sätt som det går att måla och rita på, allt från akvarell till silkesmålning.

Få en historisk tillbakablick
Även om ditt huvudsakliga syfte med en resa till Yosemite är att uppleva naturen så bör du ta dig tid att besöka ett eller flera av de museer som finns i området. I Yosemite finns det flera att välja mellan men de flesta beger sig till Yosemite Museum för att lära sig mer om regionens indiankultur. I Mariposa kan du istället få en glimt av guldruschens historia på Mariposa Museum & History Center. Åker du till California State Mining & Mineral Museum några minuter utanför Mariposa kan du se den berömda Fricot Nugget som är en över 6 kg tung kristalliserad guldklimp.

David Meadow, med en svensk mamma och en amerikansk pappa, bodde under sin ungdom i Sverige där han också träffade sin fru Jenny. En födelsedag fick han en bryggsats så att han skulle kunna börja experimentera med egengjord öl. Tretton år senare grundade han, tillsammans med Jenny, Sigtuna Brygghus. När familjen flyttade till USA fick David jobb som så kallad brew master på Prospector’s Brewing Company i Mariposa nära Yosemite National Park. Tack vare honom kan du nu avnjuta en kall, god ”svensk” pilsner under din resa till Yosemite. Jästen till ölen är nämligen hämtad från ett svenskt bryggeri för bästa smak. Men det var inte bara det roliga arbetet som fick honom att bosätta sig i Mariposa. Både han och Jenny hade förälskat sig i områdets natur och den avslappnade atmosfären när de hade varit där på besök några år tidigare. Eftersom de bodde på landet i Sverige och älskar utomhusaktiviteter passas området perfekt för dem, och inte minst för barnen.

Jonna Jinton är bloggerskan som lämnade storstadslivet och flyttade till Norrland för att leva i sommarstugan i den lilla byn Grundtjärn. Här bor endast tio invånare, vilket innebar en stor kontrast till vardagen i Göteborg. Men Jonna längtade efter natur, stillhet, frisk luft, tystnad och ro i själen. Efter fem år och med facit i hand har hon aldrig ångrat sitt beslut, inte en enda sekund. När många bloggare drömmer om resor där lyx står i fokus vill Jonna istället något helt annat. Som fotograf och konstnär har hon alltid velat besöka Yosemite. Med tanke på alla obeskrivligt vackra naturbilder som Jonna tar känns nationalparken verkligen som klippt och skuren för henne. Är det någon som kan göra områdets häpnadsväckande natur rättvisa, så är det Jonna Jinton. I Jonnas blogg kan du följa hennes resa i Yosemite och imponeras av hur hon fångar den sagolika miljön. Läs mer

Populära rutter

Flygstolen.se använder cookies

Cookies används för flera ändamål. Genom att acceptera ’Alla cookies’ godkänner du vår integritets- och cookiepolicy samt att ta emot icke-funktionella cookies. Genom dessa icke-funktionella cookies kan Flygstolen.se nå dig på andra webbplatser, bland annat baserat på de sidor du har besökt.

Visa detaljer
Alla cookies Nödvändiga cookies