Sommarresor i Europa

Åk till Europas mest uppskattade resmål i sommar!
Här har vi samlat hotell och stränder som du inte får missa, tillsammans med matnyttig information om de populäraste destinationerna.

15 härliga resmål att åka till i sommar

Portugal

Algarve

Italien

Amalfikusten

Portugal

Cascais

Kroatien

Dubrovnik

Spanien

Gran Canaria

Grekland

Kalamata

Grekland

Kreta

Spanien

Malaga

Spanien

Mallorca

Frankrike

Provence

Grekland

Rhodos

Italien

Sardinien

Italien

Sicilien

Kroatien

Split

Bulgarien

Sunny Beach

Njut av sommaren i Spanien

Det kan aldrig bli fel om du väljer att spendera din sommar i paellans hemland. Få länder är så uppskattade av svenskarna som Spanien, vilket inte är särskilt konstigt. På lagom flygavstånd hittar du vackra stränder och härligt solsäkert klimat. Boka in en resa längs spanska sydkusten som har över 300 soldagar per år, så är du garanterad vackert väder.


Omtyckta Gran Canaria är också en klassisk semesterdestination som lockar turister större delen av året. Det går heller inte att bortse från Mallorcas omåttliga popularitet bland svenskarna som väljer att återkomma år efter år.

Spaniens bästa stränder

Stranden Playa de Ses Illetes på den lilla ön Formentera, söder om Ibiza, blev nyligen utsedd till Europas allra bästa. Vattnet är nästintill sagolikt och kommer få dig att tro att du har kommit till en karibisk ö. Stranden är belägen på den smala remsa som leder norrut mot S’Espalmador. Turismen börjar bli allt mer utbredd på Formentera, men annars funkar det lika bra att besöka stranden som en del av en semester till Ibiza.


Stranden Playa de Muro ligger belägen i den vackra Alcudiabukten på Mallorca. Här njuter du av en milslång vit sandstrand som kantas av kristallklart vatten. Tack vare att det är långgrunt så passar det utmärkt för familjer även med mindre barn. Har du ännu inte besökt Playa de Muro Beach så är det hög tid att göra det.

Sommarfavoriten Mallorca

Mallorca är resmålet som passar alla! Hit kan du åka vare sig du är gammal eller ung, med familj eller vän och för avkoppling eller fartfyllda nätter. Mångsidigheten i kombination med oslagbart sol och bad har gjort att ön ligger många svenskar oerhört varmt om hjärtat.


Mallorca har mycket att erbjuda och är därför värd att besöka flera gånger. Dessutom är det ju svårt att tröttna på mysiga tapasbarer och ljuvliga stränder. Men ön är också väldigt populärt bland de som söker en aktiv semester. Här kan du gå på promenader längs en stor mängd vandringsleder som samtliga bjuder på en förbluffande omgivning. Mallorca är också perfekt för de som vill cykla eller klättra.Se 9 hotell som vi älskar på Mallorca!Härligt strandliv
i Cascais och Estoril

En dryg halvtimme med bil eller tåg väster om Lissabon ligger tvillingstäderna Cascais och Estoril som erbjuder en härlig paus från storstadslivet. Idag har de mer eller mindre växt samman till en semesterort som lockar turister från hela världen. De har dock fortfarande sina alldeles unika karaktärer där Estoril lockar de som är ute efter liv och rörelse medan Cascais snarare står för lugn.

Inget slår en semester i Grekland

Den magiska grekiska övärlden är en svårslagen favorit. Här kan du besöka de säkra korten Kreta och Rhodos eller bege dig ut på jakt efter ditt alldeles egna paradis. Många av de mindre öarna har ännu inte upptäckts av den större massan turister och här finns stora chanser att kunna spendera dagen på en öde liten strand.


Även det grekiska fastlandet bjuder på många härliga sommardestinationer. Två av dessa är Halkidiki och Kalamata som förutom sina välkända oliver bjuder på vackra stränder och fantastisk natur. I hela landet badar du dessutom i sagolikt kristallklart vatten.

Res runt i den grekiska övärlden

Grekland är fullt av fantastiska öar som alla har sina alldeles unika karaktär och atmosfär. Från Aten tar du dig enkelt vidare till just den eller de öar som lockar dig. Detta är ett perfekt sätt att avsluta en härlig storstadssemester - med lata dagar på stranden.


Var inte rädd för att besöka de något mer okända öarna. Här möter du ofta en välbevarad grekisk charm som inte finns någon annanstans.


Läs om 7 grekiska öar som svenskar har missat


Bada på rosaskimrande
Elafonissi Beach

Elafonissi Beach, på Kretas västkust, är en av Greklands mest populära stränder och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Det vackra turkosfärgade vattnet, tillsammans med den fina sanden som skimrar i rosa är en fantastisk syn. Stranden passar dessutom perfekt för barnfamiljer eftersom den är tämligen långgrund. 


När du besöker Elafonissi Beach kommer du att förstå varför det ibland kallas för Greklands Maldiverna.

Trött på Spanien och Grekland? Res till Bulgarien eller Kroatien!

Har du börjat tröttna på Spanien eller Grekland och vill uppleva något nytt? Både Bulgarien och Kroatien erbjuder goda alternativ till de klassiska sommardestinationerna.

Bulgarien har under de senare åren ökat allt mer i popularitet och blivit ett omtyckt chartermål, inte minst bland svenskarna. Här har du ett oerhört solsäkert och stabilt sommarklimat, vilket gör landet perfekt för sol och bad på de kilometerlånga sandstränderna. Det bästa är dessutom att Bulgarien är ett av de billigaste länder i Europa att semestra i. Varför inte besöka någon av de mer kända turistorterna Sunny Beach, Obzor eller Tsarevo?

Kroatien blir allt mer populärt för varje år som går. Det är ett land som är lätt att förälska sig i, tack vare den vackra naturen. Beroende på vilken ort du väljer att resa till så kan din semester få en specifik karaktär. En vistelse i Dubrovnik är exempelvis mycket mer än bara sol och bad, eftersom staden bjuder på en fantastisk historia. Är du istället ute efter att spendera dagarna på vackra sandstränder så är ön Brac rätt destination för dig.


"Har du börjat tröttna på Spanien eller Grekland och vill uppleva något nytt?"