Svårslagna Spanien

Spanien har den perfekta mixen av storstad och strandliv. Hit kan du åka om du är sugen på att tillbringa en vecka under ett parasoll, om du vill uppleva en riktig shoppingresa, om du vill njuta av lite härlig golf eller om du vill dansa hela natten på några av Europas bästa nattklubbar.

Bra shopping och härliga stränder
i Barcelona

Barcelona är en utmärkt stad för dig som älskar shopping. Här hittar du både butiktäta gator och stora köpcenter centralt. Du kan bland annat besöka El Corte Inglés på Plaça Catalunya, som finns över hela Spanien. Varuhuset i Barcelona är dock det största och sägs vara den spanska motsvarigheten till Macy’s eller Selfridges.


Det finns gott om stränder längs Barcelonas kustremsa, närmare bestämt över 4,5 km. Närmast centrum hittar du St Sebastià som är knappa 400 meter lång. Även Playa Barceloneta ligger nära stadskärnan och är dessutom den mest populära, både bland invånarna själva och turister.


Allt du behöver veta om Barcelona

Den vackra hamnstaden Malaga

Äkta spanska tapas eller en smakrik paella är svårslaget och det är inte särskilt svårt att hitta en bra restaurang att tillbringa kvällen. Något du måste prova är Malagas eget söta vin. Det finns flera bra ställen att smaka det, men vinbaren Pimpi är definitivt värt ett besök. Hela dess inredning andas Spanien och har en rustik men mysig atmosfär. Även La Casa del Guardia, eller ”Vakthuset”, som är Malagas äldsta krog är att rekommendera.


Malaga är tämligen välkänt för sina stränder trots att det är en storstad. Mest populär är Playa de la Malagueta som ligger i stadsdelen med samma namn. Här kan du sola och bada på en kilometerlång strand med härlig sand och vackert blått vatten. I området finns dessutom en stor mängd restauranger och butiker, så här kan du utan tvekan spendera en hel dag.


Allt du behöver veta om Malaga

Spännande utflykter på Gran Canaria

Gran Canaria är mycket mer än bara lata dagar på stranden. Besök bergstoppen Roque Nublo varifrån du har en helt fantastiskt utsikt över berg och dalar eller spendera en dag i den mysiga hamnstaden Puerto de Mogan. Du kan också bege dig till vulkankratern Caldera la Bandama eller vandra i öknen Maspalomas. Det finns alltså ingen större risk för att du ska vara sysslolösa under din semester.


Läs mer om Gran Canaria

Något för alla på Teneriffa

Eftersom Teneriffa har uppstått tack vare stora vulkanexplosioner ser delar av ön ut som om den vore tagen från månen. Detta häftiga landskap kan du bland annat ta del av i nationalparken Teides, där du också kan besöka en gigantisk vulkankrater. Får barnen bestämma beger ni er nog istället till badlandet Siam Park som är fyllt med härliga vattenaktiviteter för både stora och små.


Köp biljetter till servärdheter och upplevelser på Teneriffa

Sommarfavoriten Mallorca

Mallorca är resmålet som passar alla! Hit kan du åka vare sig du är gammal eller ung, med familj eller vän och för avkoppling eller fartfyllda nätter. Mångsidigheten i kombination med oslagbart sol och bad har gjort att ön ligger många svenskar oerhört varmt om hjärtat.


Mallorca har mycket att erbjuda och är därför värd att besöka flera gånger. Dessutom är det ju svårt att tröttna på mysiga tapasbarer och ljuvliga stränder. Men ön är också väldigt populärt bland de som söker en aktiv semester. Här kan du gå på promenader längs en stor mängd vandringsleder som samtliga bjuder på en förbluffande omgivning. Mallorca är också perfekt för de som vill cykla eller klättra.


9 hotell vi älskar på Mallorca

Golfresor till Spanien


Spanien är ett av de mest populära resmålen för svenskar som är på jakt efter ultimata golfförutsättningar. Här möts du av perfekt klimat, vacker natur och fantastiska banor. De bästa hittar du längs solkusten och då kan du dessutom ofta njuta av en härlig utsikt under ditt spel. Så om du är sugen på en golfsemester i Spanien, rikta din blick mot områdena kring Alicante och Malaga. Hit tar du dig lätt med flyg och det finns ett flertal resorter som antingen har egen bana eller ligger i nära anslutning till en.

Upplev genuina Spanien i Madrid


De flesta som reser till Spanien ställer in siktet på solkusten eller landets semesteröar. Men för en äkta spansk upplevelse borde du utforska huvudstaden Madrid. En rekommendation är att utgå från torget Puerta del Sol som ligger ganska centralt. Härifrån är det enkelt att ta sig vidare till de sevärdheter som intresserar dig och ditt ressällskap. På kvällar och nätter njuter du av tapas för att sedan ta en drink på en bar eller slå klackarna i taket på någon av Madrids nattklubbar.