Inget slår Thailand

Res till landet som fortsätter vara en favorit bland Skandinaverna. Här möter du härligt kristallklart vatten och sagolika stränder som kantas av vajande palmer. För den ultimata upplevelsen bör du kombinera några dagars storstadssemester i Bangkok med lata dagar på någon av Thailands paradisöar.

Phuket - landets mest populära resmål

Phuket är landets största ö och i särklass mest populär bland turister. Här möts du av palmkantade stränder och kristallklart vatten. Mer eller mindre alla stränder ligger längs öns västra del, men beger du dig längre söderut kommer du till välkända Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach. Det är i närheten av dessa stränder som du hittar i särklass flest hotell.


Läs mer om Phuket

Storstadspuls i Bangkok

Bangkok är en unik stad med sin alldeles säregna charm. Här finns det upplevelser i det oändliga som passar både det unga kompisgänget, barnfamiljen och det äldre paret. Du kommer aldrig att behöva oroa dig för att bli uttråkad.


Vad sägs till exempel om att njuta av en god cocktail från 61:a våningen med 360 graders utsikt över Bangkok? Då ska du bege dig till baren Vertigo som ligger på hotellet Banyan Tree. Vill ni hellre ägna er åt en något mer barnvänlig aktivitet kan familjen välja mellan Kidzania, Imaginia Playland, Snow Town eller Art in Paradise.


Är du mer intresserad av spännande sevärdheter bör du definitivt besöka palatset Grand Palace och ståtliga Gryningstemplet som ligger på varsin sida om floden Chao Phraya. För båda platserna gäller särskilda restriktioner för klädsel, så kom ihåg att täcka dina axlar samt undvika korta byxor och bara fötter.


Läs mer om Bangkok

Paradisöarna du inte får missa

Thailand har utan tvekan några av världens allra finaste öar som präglas av vita härliga stränder. Ta dig till Koh Samui, Khao Lak, Koh Chang, Koh Samet eller Koh Lanta, för att nämna ett fåtal. Du kan också besöka ön Koh Phangan som är välkänd för sina full moon-fester. På flera av landets öar kan du kombinera sol och bad under dagen med ett fartfyllt nattliv, men givetvis finns det även mycket att välja på för dig som bara söker avslappning.


Läs om 5 paradisöar nära Bangkok

Härligt väder året om

Att Thailand endast skulle gå att besöka under vintern är en myt. Givetvis är det då vädret är mest stabilt, men om du vill komma undan med en riktigt billig resa till landet bör du överväga andra årstider. Något som är bra att komma ihåg är att Thailand inte handlar särskilt mycket om sommar och vinter eller värme och kyla. Här är det väst- eller östmonsun som gäller.


Som tumregel kan det vara bra att utgå ifrån att östkusten har det bästa vädret mellan april och september medan du bör hålla dig till västkusten övriga månader. Men detta innebär inte att det alltid är dåligt väder på den västra kusten i exempelvis juli. Våga prova, så kan du spara mycket pengar.

Medeltemperaturer i Thailand

Bangkok

33°C

Phuket

32,5°C

Krabi

32,5°C

Koh Samui

31°C

Chiang Mai

32°C

Hua Hin

32°C

Koh Chang

26°C

Koh Lanta

26°C

Koh Lipe

26°C

Shopping i Thailand

Thailand är något av ett paradis för den som älskar shopping. Här kan du införskaffa dig allt tänkbart i form av både prylar och kläder. Det viktigaste att komma ihåg är definitivt att pruta, och det rejält. I varuhus och en del affärer gäller dock ofta fasta priser, men annars kan du få ner priset mellan 30-50%.