Häftiga USA med något för alla

USA är ett perfekt resmål oavsett om du reser med din partner, kompisgänget eller familjen. Tack vare landets stora variation kan du skräddarsy en semester till att passa just dig. Åk på storstadssemester i New York, sola och bada på Hawaii eller gå på upptäcktsfärd bland San Franciscos sevärdheter.

Full rulle på semester i Los Angeles

Los Angeles är staden för dig som inte gillar att ligga på latsidan under din semester. Här finns oändligt med saker att se och uppleva, så förbered dig på en resa full av nya intryck. Du behöver aldrig oroa dig för att vara sysslolös när du besöker L.A. Tvärtom är risken större att du inte kommer att hinna med att besöka allt du har planerat. Därför kan det vara bra att avverka sevärdheterna i den ordning som de intresserar dig.


Har du aldrig varit i Los Angeles förr så borde du besöka Hollywoodskylten och beundra kändisarnas stjärnor på Hollywood Walk of Fame. Annars är det bara att välja och vraka bland stadens oändliga valmöjligheter.


Allt du behöver veta om Los Angeles

New York: Staden som har allt


Res till staden som aldrig sover, där musikalerna, shoppingen och maten är bland den bästa i världen. New York är också en av de städer i världen som har flest omtalade sevärdheter. För att hinna besöka som många som möjligt krävs därför planering. Ett måste är definitivt att insupa den mäktiga staden från ovan. Detta gör du antingen från Empire State Building eller Rockefeller Center. Därtill bör du dessutom besöka klassikern Frihetsgudinnan, strosa i Central Park och bli hänförd av Times Square.


Allt du behöver veta om New York

San Francisco: Fullt av sevärdheter


Den välkänt backiga storstaden San Francisco är fullsmockad med spännande sevärdheter och roliga aktiviteter. Här kan du njuta av allt som en klassisk storstadssemester ska innehålla. San Francisco är staden för dig som vill upptäcka och utforska. Se klassiska Golden Gate-bron, åk spårvagn upp och ner för stadens backiga gator, hälsa på sjölejonen vid Pier 39 eller ta en tur ut till det gamla fängelset Alcatraz. Här behöver du aldrig oroa dig för att vara sysslolös.


Allt du behöver veta om San Francisco

Oförglömliga dagar i Miami

Miami kallas ibland för den magiska staden och det är inte särskilt svårt att förstå varför. När du solbadar på Miamis stränder och strosar längs Ocean Drive kommer du också att begeistras av dess atmosfär.


Många hävdar att Miami visar upp sig från sin allra bästa sida på nätterna, så passa på att festa loss på någon av de häftiga nattklubbarna i staden. På dagtid kan du istället passa på att ta en tur till populära Everglades där du möter både spännande natur och alligatorer. Du kan också göra ordentliga fynd om du tar dig till köpcentret Sawgrass Mills som har outletbutiker med varumärken som Banana Republic, Hugo Boss, Michael Kors och Nike. På kvällen kan du bege dig till Española Way, ett litet område i South Beach med tydliga influenser från Spanien, som lockar många hungriga turister.


Allt du behöver veta om Miami


Mängder med aktiviteter för barnfamiljen

USA fullkomligt kryllar med roliga aktiviteter för både stora och små. Upplev häpnadsväckande natur i landets nationalparker eller gör barnen lyckliga med ett besök på ett äventyrsland. Tillbringa roliga dagar på Disneyland, Universal Studios, Warner Bros eller Six Flags. Ni kommer definitivt att resa hemåt med en kamera full av bilder och minnen fyllda av glada ögonblick.


5 aktiviteter barnen kommer älska i Florida